headerimg006
headerimg007
headerimg009
headerimg011
headerimg012
headerimg013
headerimg1
headerimg2
headerimg3
headerimg4
headerimg5
headerimg6
headerimg7

Uvek zajedno Crveni Krst i Somaraton!

Prva ekipa Somaratonaca kao podrška volonterskim timovima Crvenog Krsta!

Molimo i dalje somaratonce da se jave i pridruže kolegama trkačima!
Crveni krst Grada Sombora oformio je Volonterski centar za podršku licima starijim od 60 godina, u cilju smanjenja rizika od zaraze korona virusom. Ukoliko vam je ovakva vrsta podrške potrebna, pozovite Crveni krst Sombor na brojeve telefona: 060/505-39-34 ili 064/069-82-47. Preko 140 volontera ovog Centra trenutno pokrivaju potrebe starijih stanovnika grada Sombora, kao i svih naseljenih mesta. Poziv za nove volontere uvek je otvoren, te ako imate volju i malo slobodnog vremena, možete im se pridružiti pozivom na broj 025/412-737 ili doći lično u prostorije Crvenog krsta, u ulicu Apatinski put, broj 19.

 

Novi termin Manifestacije je 30. - 31. maj 2020 godine.

>>> Kompletne informacije


Novi termin Beogradskog maratona je 18.10.2020.

>>> Kompletne informacije


Trka Nade - Beograd 09.05.2020.

>>> Kompletne informacije 

Obeležena 4. godišnjica ARK ''Somaraton'', 08.02.2014.

Proteklog vikenda Atletsko rekrativni klub ''Somaraton'' Sombor nizom aktivnosti obeležio je četiri godine od svog osnivanja. Tradicija trčanja, a posebno na duže ''staze'', unapređena osnivanjem i delovanje ARK ''Somaraton''. Za samo 4 godine ''Somaratonci'' su se nametnuli kao jedan od najaktivnijih klubova koji okuplja maratonce, ali i rekreativce. Na trkama u Srbiji spadaju u organizovane grupe sa najviše trkača što ukazuje na stalnu tendenciju rasta broja trkača u našoj sredini. Pored masovnosti, ne izostaju ni dobri rezlutati te članovi ''Somaratona'' gotovo na svakoj trci izlaze na pobednička postolja, bilo u apsolutnom plasmanu ili u svojim kategorijama.

                Najvažnija misija delovanja kluba jeste svakako grad Sombor i njegova naseljena mesta. Klub u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, veoma uspešno organizuje najstariju uličnu trku u Republici Srbiji – Somborski polumaraton, koji neprestano raste i sad je već sportska manifestacija sa najvećim brojem učesnika u našem gradu. Na Somborskom polumaratonu 2013. godine u sve tri trke učestvovalo je preko 400 učesnika! Uspešno se organizuje i Ultaramaton Sombor Baja, koji na jedan nov način povezuje ova dva bratska grada. Pored ovih aktivnosti klub organizuje zajedničke treninge, edukacije, promocije, tribine, humanitarne akcije, sarađuje sa drugim klubovima, a uključen je i u izradu Strategije rekrativnog trčanja na nacionalnom nivou.

                Najvažnija misija ''Somaratona'' jeste razvoj rekrativnog trčanja i motivacija svakog našeg sugrađana da učini nešto za sebe, aktivno vodi svoj život i na kraju poveća kvalitet svog života. Pred nama je ambiciozan cilj da svakog dana na našim ulicama imamo po jednog novog trkača-rekrativca, a posebno da to budu naše dame.

                U petak 07.02. članovi ARK ''Somaraton su posetili ŠOSO ''Vuk Karadžić'' Sombor gde su se družili sa decom iz ove škole i poklonili im trenažni bicikl. Najveća nagrada za ovu akciju bio je iskren osmeh ove dece.

                Obeležavanje godišnjice kluba nastavljeno je u subotu 08.02. kada je održano okupljanje članova i gostiju kluba. Tom prilikom je po treći put dodeljena nagrada ''Puž'' za doprinos razvoju rekrativnog trčanja. Ove godine nagradu je dobila PU Sombor – Odeljenje Saobraćajne policije. Za uspešnu organizaciju svojih aktivnosti, a posebno onih koji se odvijaju na saobraćajnicama našeg grada neophodna je dobra saradanja sa organima i instituacijama koje su zakonski zadužene da regulišu ovu oblast. Pre svega želimo da istaknemo profesionalnost i saradnju sa pripadnicima Policijske uprave Sombor, a posebno sa Odeljenjem saobraćajne polcije. Ovakvim pristupom omogućeno je pre svega poštovanje svih zakonskih odredbi koje su predviđene Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, kako bi se trke koje se odvijaju na putevima, odvijale pre svega bezbedno po sve učesnike u saobraćaju. Ovakav partnerski odnos , motiviše da na našim ulicama imamo sve više trkača. Nagradu je  u ime PU Sombor, preuzeo Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne polcije.

                Po prvi put dodeljene su i plakete za prvi istračni maraton (42,195 km), a koje su za svoj maraton istrčan u 2013. godini dobili Boško Jerković. Siniša Stojanović I Lazar Rišar.

  Aktivnosti članova kluba  -  Ultramaratoni i maratoni   -   Polumaratonci 2019.   - Somaratonci na pobedničkim postoljima   -   Trkačka liga SoMaraton  -  Fotografi.

AKTIVNOSTI ČLANOVA ARK SOMARATON

TRKE 2019. U ORGANIZACIJI ARK SOMARATON.

40. SOMBORSKI POLUMARATON

U nedelju 19. maja održan je jubilarni 40. Somborski polumaraton  koji je ujedno bio i prvenstvo države u polumaratonu. Grad Sombor je ceo vikend bio gost velikom broju trkača iz više od deset država sa celog Evropskog kontinenta. Kroz ciljnu ravninu protrčalo je 1.014 trkača u trkama na 21 kilometar, 7 kilometara i trci štafeta 3 x 7 kilometara.

>>> Čitaj dalje