TRKA PRIJATELJSTVA – KULA 09.06.2012.

U subotu 09.06.2012. godine održana je četvrta po redu Ultimate Nutrition Trka prijateljstva u organizacijiHajduk Marathon Team-a iz Kule. Na ovoj, po mnogo čemu specifičnoj i posebnoj manifestaciji, u trci na6000m uzelo je učešća gotovo 300 trkača iz zemlje i država u okruženju, što je čini jednom od najmasovnijihtrka u regionu, naročito ako se uzme u obzir, da je ovo tek četvrti put da se ova trka organizuje. Ono što jejoš obeležilo ovu trku jeste, a po takmičarima koji su trčali u subotu, ovo bila ubedljivo najjača trka ne samo u našoj zemlji, budući da su pored naših olimpijaca i državnih prvaka, trčali su i najbolji trkači iz RepublikeMađarske.

Na cilj je prvi stigao Olah Tamaš iz Budimpešte u vremenu od 18:12, za njim je bio Goran Miličić izLeposaavića sa samo četiri sekunde zakašnjenja, dok je treći Tot Tamaš iz Budimpešte,  stigao u vremenu od 18:18. U ženskoj konkurenciji prva je bila naša olimpijka Ana Subotić iz Ivanjice sa vremenom  21:58, drugoplasirana Kačer Zita iz Pečuja sa vremenom  22:06, atreća, Marijana Čegar-Lukić je imala vreme 22:14.

Članovi ARK Somaratona iz Sombora bili su među najbrojnijim grupama na ovoj trci, trčalo je 16 članova popularnih somborskih ''puževa''. Vreme je bilo izuzetnotoplo, a od somborskih atletičara najbrži je bio Miloš Kesić sa vremenom 21:44, posle njega je u cilj ušao Damir Marković, sa svojim novim rekordom na ovoj dužini i vremenom 22:50, te Mirko Erdelji sa vremenom  24:00, dok je u konkurenciji dama Vesna Bogišić sa vremenom od 27:52 bila naša najbolja plasirana a ostalisomborci takođe imali zapažene rezultate.