headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     35. Beogradski maraton

     42. Somborski polumaraton

     19. Osječki polumaraton

     29. Novosadski polumaraton

     7. Kruševački polumaraton

     8 VPŠ za Dečji osmeh

     Srebrno jezero - polumaraton

     5. Zimski noćni polumaraton

     Božićna trka Kula

 

 

 

Obeležena 4. godišnjica ARK ''Somaraton'', 08.02.2014.

Proteklog vikenda Atletsko rekrativni klub ''Somaraton'' Sombor nizom aktivnosti obeležio je četiri godine od svog osnivanja. Tradicija trčanja, a posebno na duže ''staze'', unapređena osnivanjem i delovanje ARK ''Somaraton''. Za samo 4 godine ''Somaratonci'' su se nametnuli kao jedan od najaktivnijih klubova koji okuplja maratonce, ali i rekreativce. Na trkama u Srbiji spadaju u organizovane grupe sa najviše trkača što ukazuje na stalnu tendenciju rasta broja trkača u našoj sredini. Pored masovnosti, ne izostaju ni dobri rezlutati te članovi ''Somaratona'' gotovo na svakoj trci izlaze na pobednička postolja, bilo u apsolutnom plasmanu ili u svojim kategorijama.

                Najvažnija misija delovanja kluba jeste svakako grad Sombor i njegova naseljena mesta. Klub u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, veoma uspešno organizuje najstariju uličnu trku u Republici Srbiji – Somborski polumaraton, koji neprestano raste i sad je već sportska manifestacija sa najvećim brojem učesnika u našem gradu. Na Somborskom polumaratonu 2013. godine u sve tri trke učestvovalo je preko 400 učesnika! Uspešno se organizuje i Ultaramaton Sombor Baja, koji na jedan nov način povezuje ova dva bratska grada. Pored ovih aktivnosti klub organizuje zajedničke treninge, edukacije, promocije, tribine, humanitarne akcije, sarađuje sa drugim klubovima, a uključen je i u izradu Strategije rekrativnog trčanja na nacionalnom nivou.

                Najvažnija misija ''Somaratona'' jeste razvoj rekrativnog trčanja i motivacija svakog našeg sugrađana da učini nešto za sebe, aktivno vodi svoj život i na kraju poveća kvalitet svog života. Pred nama je ambiciozan cilj da svakog dana na našim ulicama imamo po jednog novog trkača-rekrativca, a posebno da to budu naše dame.

                U petak 07.02. članovi ARK ''Somaraton su posetili ŠOSO ''Vuk Karadžić'' Sombor gde su se družili sa decom iz ove škole i poklonili im trenažni bicikl. Najveća nagrada za ovu akciju bio je iskren osmeh ove dece.

                Obeležavanje godišnjice kluba nastavljeno je u subotu 08.02. kada je održano okupljanje članova i gostiju kluba. Tom prilikom je po treći put dodeljena nagrada ''Puž'' za doprinos razvoju rekrativnog trčanja. Ove godine nagradu je dobila PU Sombor – Odeljenje Saobraćajne policije. Za uspešnu organizaciju svojih aktivnosti, a posebno onih koji se odvijaju na saobraćajnicama našeg grada neophodna je dobra saradanja sa organima i instituacijama koje su zakonski zadužene da regulišu ovu oblast. Pre svega želimo da istaknemo profesionalnost i saradnju sa pripadnicima Policijske uprave Sombor, a posebno sa Odeljenjem saobraćajne polcije. Ovakvim pristupom omogućeno je pre svega poštovanje svih zakonskih odredbi koje su predviđene Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, kako bi se trke koje se odvijaju na putevima, odvijale pre svega bezbedno po sve učesnike u saobraćaju. Ovakav partnerski odnos , motiviše da na našim ulicama imamo sve više trkača. Nagradu je  u ime PU Sombor, preuzeo Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne polcije.

                Po prvi put dodeljene su i plakete za prvi istračni maraton (42,195 km), a koje su za svoj maraton istrčan u 2013. godini dobili Boško Jerković. Siniša Stojanović I Lazar Rišar.

42. S O M B O R S K I  P O L U M A R A T O N   -   08.05.2022.

 


        Unos rezultata

        Plasman 2022 godina

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona