headerimg1
headerimg10
headerimg2
headerimg3
headerimg5
headerimg6
headerimg7
headerimg8
headerimg9

     6. Kruševački polumaraton

     4. Trka 1300 kaplara

     1. Vrbaška trka

     20. Prvenstvo Srbije za veterane

     Viminacijum polumaraton

     Mem. trka Pal Skenderović

     4. Subotički polumaraton

     Valjevski polumaraton

     39. Kanjiža running festival

     Pančevački maraton

     4. Bečejska desetka

     41. Somborski virt.polumaraton

     12. Novosadski noćni maraton

     12. Trka Prijateljstva Kula

     34. Beogradski maraton

     Ultra trail Tara Planina

     1. Zrenjaninski maraton

     Mem. trka Dragutin Tomašević

     Trka CARICA 2021 M.Stapar

     Srebrno jezero polumaraton

     Božična trka u Kuli

 

 

 

Obeležena 4. godišnjica ARK ''Somaraton'', 08.02.2014.

Proteklog vikenda Atletsko rekrativni klub ''Somaraton'' Sombor nizom aktivnosti obeležio je četiri godine od svog osnivanja. Tradicija trčanja, a posebno na duže ''staze'', unapređena osnivanjem i delovanje ARK ''Somaraton''. Za samo 4 godine ''Somaratonci'' su se nametnuli kao jedan od najaktivnijih klubova koji okuplja maratonce, ali i rekreativce. Na trkama u Srbiji spadaju u organizovane grupe sa najviše trkača što ukazuje na stalnu tendenciju rasta broja trkača u našoj sredini. Pored masovnosti, ne izostaju ni dobri rezlutati te članovi ''Somaratona'' gotovo na svakoj trci izlaze na pobednička postolja, bilo u apsolutnom plasmanu ili u svojim kategorijama.

                Najvažnija misija delovanja kluba jeste svakako grad Sombor i njegova naseljena mesta. Klub u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, veoma uspešno organizuje najstariju uličnu trku u Republici Srbiji – Somborski polumaraton, koji neprestano raste i sad je već sportska manifestacija sa najvećim brojem učesnika u našem gradu. Na Somborskom polumaratonu 2013. godine u sve tri trke učestvovalo je preko 400 učesnika! Uspešno se organizuje i Ultaramaton Sombor Baja, koji na jedan nov način povezuje ova dva bratska grada. Pored ovih aktivnosti klub organizuje zajedničke treninge, edukacije, promocije, tribine, humanitarne akcije, sarađuje sa drugim klubovima, a uključen je i u izradu Strategije rekrativnog trčanja na nacionalnom nivou.

                Najvažnija misija ''Somaratona'' jeste razvoj rekrativnog trčanja i motivacija svakog našeg sugrađana da učini nešto za sebe, aktivno vodi svoj život i na kraju poveća kvalitet svog života. Pred nama je ambiciozan cilj da svakog dana na našim ulicama imamo po jednog novog trkača-rekrativca, a posebno da to budu naše dame.

                U petak 07.02. članovi ARK ''Somaraton su posetili ŠOSO ''Vuk Karadžić'' Sombor gde su se družili sa decom iz ove škole i poklonili im trenažni bicikl. Najveća nagrada za ovu akciju bio je iskren osmeh ove dece.

                Obeležavanje godišnjice kluba nastavljeno je u subotu 08.02. kada je održano okupljanje članova i gostiju kluba. Tom prilikom je po treći put dodeljena nagrada ''Puž'' za doprinos razvoju rekrativnog trčanja. Ove godine nagradu je dobila PU Sombor – Odeljenje Saobraćajne policije. Za uspešnu organizaciju svojih aktivnosti, a posebno onih koji se odvijaju na saobraćajnicama našeg grada neophodna je dobra saradanja sa organima i instituacijama koje su zakonski zadužene da regulišu ovu oblast. Pre svega želimo da istaknemo profesionalnost i saradnju sa pripadnicima Policijske uprave Sombor, a posebno sa Odeljenjem saobraćajne polcije. Ovakvim pristupom omogućeno je pre svega poštovanje svih zakonskih odredbi koje su predviđene Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, kako bi se trke koje se odvijaju na putevima, odvijale pre svega bezbedno po sve učesnike u saobraćaju. Ovakav partnerski odnos , motiviše da na našim ulicama imamo sve više trkača. Nagradu je  u ime PU Sombor, preuzeo Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne polcije.

                Po prvi put dodeljene su i plakete za prvi istračni maraton (42,195 km), a koje su za svoj maraton istrčan u 2013. godini dobili Boško Jerković. Siniša Stojanović I Lazar Rišar.

  35. Beogradski maraton

Povlašćena cena
(za državljane Srbije, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije)

2390 RSD do 31.12.2021

   5. Memprijal Franja Fratrić

        Unos rezultata

        Plasman 2021. godina

        Plasman 2020. godina

        Plasman 2019. godina.

        10. Najbržih 2020. godina.

 

               

                 Klub 100 maratona